Vetus M3.29 | TMC40

Productnr.: M3.29

€ 9.385,00
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Voor een vrijblijvende offerte, neem contact met ons op!


Scheepsmotor M3.29 serie

De vernieuwde serie M-line scheepsdieselmotoren is indrukwekkend. Met nieuwe features, een moderne uitstraling en extra voordelen is de nieuwe M-line ontwikkeld om aan de huidige en toekomstige wensen vanuit de markt te voldoen.

De motor wordt compleet geleverd met:

- TMC 40 Keerkoppeling

- Dashboard

- tussenkabel

- flexibele motorsteunen


NIEUWE FEATURES
Eén van de meest in het oog springende onderdelen is de watergekoelde bovenkap. In deze bovenkap zijn meerdere nieuwe, innovatieve features verwerkt. Deze kap heeft een watergekoeld element waardoor de stralingswarmte van de motor geabsorbeerd wordt. Dit resulteert in een significante temperatuurreductie in de motorruimte tot maar liefst 15°C – een reductie van 20%! Bovendien reduceert de solide aluminium bovenkap het motorgeluid aanzienlijk. In combinatie met het nieuwe luchtfilter, komt uit de tests naar voren dat het geluidsniveau met circa 5 dB(A) is verlaagd en bij een kruissnelheid van ongeveer 2200 tpm is de motor “fluisterstil”. Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk is dat de watergekoelde bovenkap zo ontworpen is dat men er op kan staan, wat het werk rondom de motor gemakkelijker maakt.

Verder hebben we de M-line kunnen voorzien van andere nieuwe features die zijn ontwikkeld om het installatie-, onderhouds- en gebruiksgemak te vereenvoudigen:

 • Serviceonderdelen zoals zekeringen en relais (zie A in afbeelding), dieselfilter en brandstofaansluitingen (B), impeller (C), oliepeilstok (D) en het oliefilter (E) zijn gemakkelijk te bereiken. Bij de M4 motoren bevindt de impeller zich aan de voorkant waardoor deze nog gemakkelijker te bereiken is.
 • De draadboom is aangepast om het aansluiten te vergemakkelijken en de veiligheid te verhogen.
 • Alle M-line motoren zijn voorzien van een elektrische brandstofopvoerpomp (F), geschakeld via het contactslot.
 • Het nieuwe luchtfilter creëert een rustige luchtstroom en verlaagt het inlaatgeluid (G).
 • De warmtewisselaar is op 26 punten verbeterd, waaronder het gebruik van bijzonder hoogwaardige materialen en oppervlaktebehandelingen.
 • De kunststof beschermkap aan de voorzijde verbetert de veiligheid en de uitstraling. Alle pulleys en V-snaren zijn afgeschermd waarmee de motoren aan de EC Machinery Directive voldoen.
 • Als optie kan het olie- en brandstoffilter aan de voorkant gemonteerd worden waardoor het onderhoud nog gemakkelijker wordt gemaakt (H).


SOMMIGE DINGEN VERANDEREN NOOIT
Al de nieuwe voordelen zijn uiteraard doorgevoerd zonder af te doen aan de bestaande eigenschappen. Met een range van 12 tot 42 pk (9 – 31 kW) heeft de VETUS M-line de voorkeur van vele bootbouwers. Klanten kunnen rekenen op het hoogste serviceniveau wanneer zij kiezen voor een VETUS scheepsdiesel, samen met een hoge kwaliteit, eerlijk en professioneel advies. Wanneer u een VETUS scheepsdiesel heeft, profiteert u van de volgende voordelen:

 • Superstille, rustig lopende en zuinige motoren voor optimaal comfort.
 • Hoog vermogen/koppel voor oerdegelijke en sterke motoren.
 • Alle motoren zijn voor het gemak voorzien van een automatische brandstofontluchting, mocht u onverwacht zonder brandstof komen te zitten.
 • Alle VETUS scheepsdieselmotoren voldoen aan de Europese ISO 8178-1 en Russische RRR norm. Een aantal voldoet ook aan de BSOII emissienormen.
 • Hoge dynamovermogens, speciaal ontwikkeld voor scheepstoepassing, waardoor uw accu’s weer snel geladen worden. Een extra tweede dynamo is als optie leverbaar voor de M4 motoren.
 • Een aantal motoren is leverbaar als “powerpack” of hydraulische voortstuwing.
 • Alle M-line motoren zijn ook leverbaar met saildrive.
 • Bovendien zijn de modellen M3.29 t/m M4.55 ook leverbaar met SOLAS keur.


SPECIFICATIES:

Vliegwielvermogen (ISO 3046-1): 20 kW (27 hp)
Schroefasvermogen (ISO 3046-1): 19,3 kW (26,2 hp)
Max. toerental (omw./minuut): 3600
Boring x slag (mm): 75 x 70
Capaciteit: 952 cm³
Aantal cilinders: 3
Wisselstroomdynamo: 12 Volt - 75 Amps.
Koelsysteem, standaard: Indirect cooling (keel cooling optional)
Keerkoppeling, standaard: TMC40P (2/2.60:1)
Opties: ZF12M 2.114/2.63:1, ZF15MIV 2.13/2.99:1, TMC60A 2/2.5:1
Gewicht incl. standaard keerkoppeling (kg): 134
Max. hellingshoek achterover: 15°
Max. hellingshoek dwarsscheeps continu: 25°
Max. hellingshoek dwarsscheeps (max. 5 minuten): 30°
Aanzuighoogte van brandstof opvoerpomp (m): 1.5
Controlelampjes en akoestisch alarm voor: Oil pressure, temperature (coolant and exhaust), charging current
Controlelampjes voor Pre-heating
Aansluitkit voor boiler: Optional
Certification: EU-RCD II, BSO